134 år av ramsor, klacksparkar och SM-guld

Hammarby Gård, med anor åtminstone från 1300-talet ligger bakom namnet till området runt Hammarby sjö och indirekt till Hammarby IF. Här från 1945 strax innan de sista byggnaderna revs.

13 år med Hammarby Historia – hifhistoria.se

Detta har hänt

Senaste uppdateringarna på Hif Historia:
14/11: Äntligen uppdaterat till dags dato. Förutom uppdateringar 2023 så är det även grejer på 1889-1893, 1956, 1971, 1993, 2022 och 2024. SM-guld och andra medaljer
14/9: Uppdatering med SM-guld och en massa DM-medaljer under augusti 2023. Några små uppdateringar på 1982, 1987 och 2021.
1/8: Uppdatering av juli 2013. Diverse korr och uppdateringar på andra år och sidor. Exempelvis bragdmedaljörer.
3/7: Juni 2023 uppdaterad. Ett gäng nya medaljer
5/6: 2023 men också ändringar på 1922 och 1944. Ett gäng medaljer.
Fyra låtar länkade från Spotify

1. Vi ses snart igen - David Ritschard, Magnus Carlson
2. Den grönvita fanan - Jonas Karlsson, Sofie Karlsson, Rolf Wikström, Stephen Simmonds, Magnus Carlson
3. Gamla Hammarby - Sofia Karlsson
4. Södermalm - Trio mé Bumba
Den 31 mars 2010 lades den första versionen av Hifhistoria ut på det världsomspännande datanätverket Internet. Trots att så lång tid har använts till att samla in gammalt fakta om Hammarby, så kommer det fortfarande mycket in. Inte minst går tiden framåt med ett helt år var 12:e månad, fullt av nya matcher och tävlingar.

Hifhistoria.se är dock inte den första historiska Hammarbysidan, utan ”bara” en avknoppning (och utökning) av hifhockeyhistoria.se.
  Hockeyns historia började som ett embryo redan på Hammarby Hockeys hemsida. Efter konkursen sparades allt material som låg och skräpade på servern och lades ut här, tillsammans med alla andra sporter som Hammarby IF sysslat med.
  Hifhockeyhistoria.se finns kvar och uppdateras parallellt med denna sajt fram till stoppåret 2015.

Sidans upplägg

En tanke bakom Hifhistoria är att fullfölja undertecknades bestämda åsikt att Hammarby IF är alla dess föreningar, och inte en fotbolls-, bandy- eller hockeyklubb med lite sidoaktiviteter. Jag har den lika bestämda åsikten att den idrottare som drar på sig en Bajentröja per definition är en hjälte.
  Därför är sajten inte uppbyggd efter idrott, utan kronologiskt. Man ska kunna läsa om Kennedy och förre straffkanonen Björn Hedenströms framfart i skidspåret på samma sida.
  Den här sidan ska ge ett litet bidrag till arbetet att föra alla Hammarbyare i alla sporter, samman till en skön grönvit röra.

Om annonslänkarna

Hifhistoria.se är en ideell sida. Eventuella annonslänkar, eller andra externa länkar, går till sidor där man kan hjälpa Hammarby direkt eller indirekt.
  Supportrarnas Matchprogram ger inte bara ut fotbollens matchprogram och böcker med Hammarbytema. Man stöttar även olika Hammarbyföreningar och är en motor i ”Hammarbyismen˝.
  Genom Sponsorhuset kan man klicka sig vidare till internetbutiker och stödja valfri Hammarbyförening när man handlar något man ändå tänkte köpa.
  Pelle Lindberghs Minne är en stiftelse som premierar spelare, ledare och andra inom och omkring Hammarby som på olika sätt arbetar i och för föreningen.

Bli medlem

Hammarby IF är en alliansförening bestående av 19 medlemsföreningar. Ett konkret sätt att stötta verksamheten i de olika föreningarna är att bli medlem. Under länken kan du hitta adressen till samtliga Hammarbyföreningar.

Hjälp gärna till

Som sagt: tack för alla bidrag som har kommit in från alla möjliga och omöjliga håll. Men det finns säkert ännu mer därute.
  Har du bilder, fakta, tidningsklipp eller precis vad som helst som rör Hammarbys historia; hör av dig via mejl!Hammarby Idrottsförening, stiftad som Roddförening 10/4 1889 - namnbytt 7/3 1897
291 SM-Guld i 17 grenar (t o m november 2023)

Webbplatsen är gjord av Benjamin Thorén och publicerades första gången 31 mars 2010.