Hammarbygrabbar åker med verkmästare Liljequist vid Finnboda i en båt med colibrimotor. I båten sitter bland andra Josef Blomqvist, Bernhard Åström, Gustaf Liljekvist med skämmössa, Larsson med pipa, Helmer Åström med kubben och Erik Pärsson vid rodret. Bilden är tagen vid Kolbotten 1899.Ett gäng Hammarbyroddare församlade. Stående till vänster är Knut Almström och Herman Jacobsson. Sittande i mitten med mustasch är Fridolf Bodin, och Calle Sundholm är längst upp till höger. Oscar Andersson i mittenraden till vänster. Allt enligt Hammarbys och roddens 100-årsböcker.
Hammarby hade detta år fått upp medlemsantalet till 77.
  Det här året bildades Hammarbys cykelsektion, som är den framgångsrikaste genom tiderna räknat i SM-tecken.
  Hammarbys hedersordförande, ingenjör Axel Robert Schöntal, ordnade fram en gymnastiklokal åt klubben.
  Den 19 mars höll Hammarby en mattiné på Alhambrateatern. Detta i stället för på Sveateatern som drabbades av en brand ett par veckor innan. Den här uppvisningen kan vara den som är porträtterad på bilden under 1897 som i så fall skulle vara feldaterat i källorna.
  Den 30 juli deltog Hammarby IF i Stockholms Roddförenings regatta på Värtan. För första gången tävlade man mot en annan förening, Katarina Amatörklubb. Hammarby vann det loppet.
  Cyklisterna fick dispens från den beslutade tävlingsdräkten vid en tävling i september ”med hänsyn till den risk de täfvlande kunde ha”.


Rodd

Distansrodd Sjötullen-Waxholm 990806

1. ”Spurt”, 1.18.27 (John Alderin, R Norberg, Knut Almström, Bernhard Åström, R Åström styrman)
2. ”Fram”, 1.19.28 (Knut Nordberg, Fridolf Bodin, Hjalmar Löfgren, Carl Sundholm)
3. ”Iris” måste i avseende till den höga sjön utgå ur täflingen.1899RoddEtt gäng roddare med Hammarbyflaggor och en vimpel för fyran ”Spurt” som vann Distansrodden. Tack till Ulf Jernspets.