Hammarby Rodds hem vid änden av Bondegatan. Foto: SEVERIN NILSSON. Bilden från Stockholms Stadsmuseum/Stockholmskällan www.stockholmskallan.se


Detta år köpte Hammarby för första gången in en båt. Det var en begagnad utriggad fyra och döptes till Albion.
Emil Åström tog över ordförandeskapet.
  Den 4 februari inrättade en skridskobanekommitté som skulle utröna möjligheterna att anlägga en bana på Hammarby sjö kommande vinter.
  I april inbjöd AIK till tävlingar i ”grensprång över häst och höjdsprång över ribba i Svea ingeniörskårs gymnastiksal”. Hur det gick vet vi ingenting om...
  I mötesprotokollen rapporteras det om diverse tävlande. I juni stötte Knut Ahlmström kula och kastade diskus, i juli ägde en springtäflan från Södertälje till Stockholm rum.
  För femte gången i rad vann Hammarby Distanskapprodden. Nu på tiden 1.15.37,8
  Även denna gång gick inte ekonomin lika bra som rodden. Föreningens lustresa till Vaxholm i samband med distansrodden - förmodligen med inhyrd ångbåt - gick med en förlust på hela 122 kronor och 35 öre.
  I december rapporterade Fridolf Bodin att han besökt Djurgårdens IF:s höstfest och lämnade även en varm hälsning till Hammarby IF därifrån.
  På annandag jul idkades det kälkåkning tillsammans med Sleipners IF vid Nackanäs.


Rodd

Distansrodd Sjötullen-Waxholm 000729

1. ”Fram”, 1.15.37,8 (Alfred Andersson, Fridolf Bodin, John Magnusson, Carl Sundholm, E Holmquist (?) styrman)
1. ”Spurt” (John Alderin, Rosén, Zetterström (?), Bernhard Åström, R Åström styrman)1900Här ser vi Hammarbys brygga till vänster 1900. Till höger Danviksklippan.

RoddFörsta utriggaren ”Albion” 1900. Ur Hammarbybladet 1947.

En hammarbybåt på väg mot mål i distansrodden runt sekelskiftet.

Hammarbybåt på väg mot Vaxholm.